Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Humán eRőforrás - szakmai tippek cégeknek

"HR Project Coaching"

Tapasztalataim szerint napjainkban a Humán Erőforrás szakma igen nehéz helyzetben van. A gazdasági válság hatásai minden gazdálkodó és nem gazdálkodó szervezet működésében, egyértelműen érezhetők. A cégek manapság kétszer is meggondolják, hogy mire költsék a pénzüket. A forgalom visszafejlődése, a költségek növekedése egyre inkább előtérbe helyezte a profit orientált és költséghatékony vezetési stílust.

Ebből kifolyólag szinte minden cég az egyik legnagyobb költségráfordítással bíró területen kezdi meg az újrastruktúrálást, és ez nem más, mint a bérköltség. Szervezeti egységek átszervezése, munkafolyamatok komplett kihelyezése külső cégekhez, létszámleépítés, munkaerőbérlés.

Ezek az eszközök a nyereség optimalizálás szempontjából nézve igen hatékonyak, az állományban maradt dolgozók szemszögéből viszont jelentős kockázattal bírnak. Az állandó változás, a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, a többletmunka nagymértékben növeli a munkahelyistressz-helyzetek fokozódását. Kommunikációs problémák, sokszor egymásnak ellentmondó utasítások, megfelelő eszközök és körülmények hiánya nehezítheti a mindennapi munkát. Pusztán azért, mert vagy nincs rá a megfelelő ember, aki felelős az adott területért vagy mert aki felelős érte, az 3 ember munkáját végzi, ami így a minőség rovására megy.

A "HR project Coaching" lehetőséget kínál a munkáltatók számára egy olyan egyedi munkamódszer alkalmazására, mely jelentősen képes csökkenteni a munkahelyi stressz és elégedetlenség okozta káros hatásokat, azáltal, hogy egy külsö szakértő megtervezi, koordinálja és menedzseli a kritikus területet mindaddig míg az adott project tart, tehermentesítve ezáltal a helyi kollégákat.

 

A cél a szervezetben az optimális stressz-szint fenntartása, amely úgy késztet magas teljesítményre, hogy ez hosszútávon fenntartható legyen, és ne rombolja az emberek testi és lelki egészségét. A "HR Project Coaching" egy olyan eszköztárat képes adni a cégvezetők kezébe, mellyel bármilyen váratlan helyzetben élhetnek. Ezek olyan eszközök, melyek javítani fogják a mindennapi munkát, s általuk a vezető olyan segítséget kap a kezébe, mellyel maradandó változásokat idézhet elő úgy, hogy közben ő maga is változik, javítva saját maga és kollégái elégedettségét. 

 

 

Menüpontok